Soha ne utaljon 400 ezret egy traktorért, amit még nem látott!

2018.05.13. 15:36

Azt írja a rendőrség, hogy csalás gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást L. Edit 32 éves hajdúdorogi lakos ellen, aki egy traktor ígéretével szedett rá egy aranyosapáti férfit.

L. Edit 2017. szeptember 25-én egy internetes hirdetésben mezőgazdasági vontatót kínált eladásra 800.000 forintért. A hirdetésre hamarosan jelentkezett egy aranyosapáti lakos, akivel telefonon megegyeztek, hogy megveszi a traktort. Megállapodásuk szerint a vevő átutalt a gyanúsított bankszámlájára előleg címén 400.000 forintot, de ezután a hirdetőt többé már nem tudta elérni.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Molnár Zsolt / Index

L. Edit a gyanúsított még aznap felvette egy hajdúdorogi bankautomatából az átutalt összeget. A nyomozás során megállapították, hogy Edit tévedésbe ejtette a férfit, már a hirdetés feladásakor sem rendelkezett a traktorral, így aztán azt át sem adta. A 32 éves nő a férfinak ezzel 400.000 forint kárt okozott.

A rendőrök a nőt rövid időn belül megtalálták, kihallgatták, majd a nyomozás befejeztével a napokban küldték meg az iratokat vádemelési javaslattal a Vásárosnaményi Járási Ügyészségnek.