Szilvia
5 °C
16 °C

Egy baloldali jelölt indul Józsefvárosban, Győri Péter

2018.05.14. 11:40 Módosítva: 2018-05-14 13:18:48

Kocsis Máté parlamentbe kerülésével időközi polgármesterválasztást tartanak a Józsefvárosban július 8-án, ahol egy független jelölt mögé sorakozik fel a teljes baloldali ellenzék.

Győri Péter a józsefvárosi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy őt támogatja a MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum, az LMP és a Liberálisok. (A Jobbik saját jelöltet indít.)

Győri Péter 1990-2002 között az SZDSZ színeiben jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol a szociálpolitikai bizottságnak volt az elnöke. De sokan jobban ismerik őt úgy, mint a Menhely Alapítvány alapítóját és elnökét. 

Győri elmondta, szeretnék megismételni a parlamenti választásokon elért közös eredményeket, ahol egy közös baloldali jelölttel sok helyen sikerült legyőzni a Fideszt. Azért vállalta a megmérettetést, hogy megdöntsék "a domináns Fidesz-túlhatalmat" és megvalósuljon a tényleges többpártrendszer. A pártok szerinte belátták, hogy ezt csak közös összefogással tudják elősegíteni. 

Győri büszke arra, hogy 1990 után részt vett azokban a folyamatokban, amelyek keretében sokat tettek a rendszerváltás veszteseiért. Hangsúlyozta független jelöltként a józsefvárosiak érdekeit képviselné a Fővárosi Közgyűlésben. 

A jelölt elmondta, 30 éve kerületi lakos, és egy emberarcú önkormányzatot szeretne Józsefvárosban. Szerinte most az állami kézbe vett intézmények rosszul működnek, ennek szeretne gátat szabni. Azt szeretné, ha a forrásokat hatékonyabban használnák fel, és ne legyenek részre hajló szerződések. Célszerű vagyongazdálkodásra törekedne, hogy ne legyenek üres üzletek, telkek és lakások. Polgármesterként pedig tovább erősítené a társasház-felújítási rendszert. 

Az Echo TV információi szerint a Fidesz Sára Botondot, az önkormányzat alpolgármesterét indítja. Kocsis Máté szerint ő lenne a méltó utódja.

Nehéz dolga van az ellenzéknek Józsefvárosban, mivel a kerület 2010 óta a Fidesz kezében van,  akkor az önkormányzati választásokat Kocsis Máté 58,01 százalékkal, 2014-ben pedig 57,17 százalékkal nyerte meg. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?