Konrád
4 °C
17 °C

Orbán Varsóban: az új kormány azonnal benyújtja a Stop Sorost

2018.05.14. 15:42

Orbán Viktor miniszterelnök első látogatása a választások után Varsóba vezetett, ahol egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta, hogy

Amint megalakul az új magyar kormány, megtartotta első ülését, azonnal benyújtják az Országgyűlés elé a Stop Soros törvénycsomag és az alkotmánymódosítás tervezetét

- írja az MTI.

"Amit mi vállaltunk, azt teljesíteni is fogjuk" - jelentette ki Orbán. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy már a múlt hét végén végeztek szakmai munkát a miniszterekkel, és összeállították az alkotmánymódosítás és a Stop Soros törvénycsomag tartalmi elemeit.

A Stop Soros törvénycsomag elfogadását már rögtön a választások másnapján belengette a Fidesz, akkor Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője mondta el, hogy a kétharmados többség birtokában még májusban Parlament elé kerülhet a téma.

Ahogy korábban írtuk, kétharmaddal a Belügyminisztérium – a Stop Soros törvénycsomag részeként – felhatalmazást kap a civilek titkosszolgálati ellenőrzésére. Orbánék bepótolhatják a  menekültkvóta elleni harc 2016-ban elmaradt alkotmányba emelését, de felmerülhet a civilek, Soros György, Brüsszel és a további hasonló démonok elleni szimbolikus küzdelem alaptörvényi becikkelyezése is.