Albert, Lipót
2 °C
12 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Leitatta az apját, hogy fojtsa meg három éves unokáját

2018.05.14. 10:54 Módosítva: 2018-05-14 10:55:11

A komáromi főügyészség vádat emelt egy tatai asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg az unokáját.

A nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. A nő apja egy rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de beszámítható állapotban van - erről a nő valószínűleg nem tudott. A nő tavaly augusztusban találkozóra hívta az apját, ahová babakocsival magával vitte kisebbik lányát, majd sétálni indultak.

Útközben az anya sört, konyakot és bort vett abból a célból, hogy leitassa az apját. A férfi egy óra alatt ittas lett, a nő pedig azt mondta neki, hogy a kislány nem az ő lánya, ezért meg kell ölnie. Felszólította az apját, hogy fojtsa meg a kislányt. Egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony azt figyelte, hogy jön-e valaki, az apja pedig a kislány nyakát szorongatni kezdte, de amikor látta, hogy kékül az arca, abbahagyta. 

Az anya az apját hazaküldte, ő pedig hívta a mentőket. A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nő ellen felbujtóként, 14. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, az apja ellen védekezésre képtelen személy sérelemére elkövetett könnyű testi sértés miatt emeltek vádat. Az anya 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, az apja három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?