Ödön
2 °C
11 °C

Trump volt főstratégája Budapesten tart előadást

2018.05.15. 20:49 Módosítva: 2018-05-15 21:03:13

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt főstratégája és a Breitbart volt vezetője is előadást tart az „Európa jövője" című konferencián május 23-án Budapesten, írja a Figyelő.

„Trump Amerika az első politikája és annak hatása Közép-Európára" címmel beszél majd egy órán át. Bannon a XXI. Század Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében érkezik Budapestre. Az előadás és az egész konferencia helyszíne a Várkert Bazár lesz.

Bannon előtt Gulyás Gergely, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója mond köszöntőt, a rendezvény moderátora pedig Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója lesz.

A Breitbart nevű oldalával Trump választási sikeréhez hozzájáruló Bannonnak tavaly augusztusban kellett távoznia a Fehér Házból. A kegyvesztett főtanácsadó előbb visszament a Breitbart Newshoz, de aztán a Trumpról szóló botránykönyvben tett nyilatkozatai után onnan is el kellett jönnie. Ettől még a trumpizmus globális hírnöke akar lenni a továbbiakban is.

Mint korábban írtuk, eredetileg január végén tartották volna az Európa Jövője című konferenciát, aminek nyitóelőadását az amerikai újjobboldal pedofílbotrányba belebukott sztárja, Milo Yiannopoulos tartotta volna. Azonban a meghívásnak a Fideszben sem örült mindenki, Gulyás Gergely, a kormánypárt alelnöke nyilvánosan is nemkívánatosnak nevezte a döntést, a konferenciát pedig eltolták május végére. Yiannopoulos Londonban erősítette meg május elején, hogy előadást tart majd a budapesti konferencián.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?