Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jobbiknak nincs pénze indulni a budapesti időközi választáson

2018.05.16. 17:13 Módosítva: 2018-05-16 17:23:24

A Jobbik nem indít saját jelölteket a Budapest V. és VIII. kerületi időközi önkormányzati választásokon - közölte a párt. Indoklásként azt írták, a legerősebb ellenzéki pártnak jelenlegi pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy minden időközi választáson elinduljon, még abban az esetben sem, ha van jelöltje.

A Jobbik múlt szombaton tartotta tisztújító ülését, ahol Sneider Tamást választották meg pártelnöknek, már akkor, és azóta egy Toroczkai-interjúban is felmerült a pártszakadás lehetősége. 

A VIII. kerületben Kocsis Máté parlamentbe kerülése miatt tartanak időközi polgármesterválasztást július 8-án, ahol egy független jelölt, Győri Péter, a Menhely Alapítvány alapítója és elnöke mögé sorakozik fel a teljes baloldali ellenzék. A Fidesz Sára Botondot, az önkormányzat alpolgármesterét indítja, Kocsis szerint ő lenne a méltó utódja.

Az V. kerületben azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert Böröcz László alpolgármester – aki amúgy a Fidelitas elnöke – parlamenti képviselő lesz, ezért le kell mondania az egyéni önkormányzati képviselői posztjáról. Az ellenzék valószínűleg Szabadai Viktort, a Liberálisok választmányi elnökét indítja majd, legalábbis erről zajlanak tárgyalások.