Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Orbán: A biztonság korunk legértékesebb valutája

2018.05.16. 09:32

„Magyarország megvédése nem a NATO és az Európai Unió feladata, hanem a miénk” – mondta a miniszterelnök a honvédség vezérkari főnöki tisztségének szerdai átadás-átvételi ünnepségén.

Orbán Viktor megköszönte Simicskó István távozó honvédelmi miniszter munkáját, aki „három éve olyan időszakban vette át a hadsereg irányítását, amikor déli határainkat migránsok tízezrei ostromolták”.

A biztonság korunk legértékesebb valutája

– tette hozzá.

A miniszterelnök azt ígérte, hogy a honvédség költségvetését megduplázzák a következő években. Azt kérte az új vezérkari főnöktől, Korom Ferenctől, hogy tegye vonzóvá a fiatalok számára a katonai hivatást.

Korom Ferenc Áder János köztársasági elnöktől vette át kinevezését, és egyúttal előléptették altábornaggyá. Eddig vezőrőrnagy volt.

Hétfőn a parlament nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülésen hallgatta meg Benkő Tibort, a leendő honvédelmi minisztert, aki 43 év szolgálati idő után váltott a politikai pályára. Többek között arról beszélt, hogy fontosnak tartja az utánpótlást, a társadalmi elismertség növelését és az anyagi feltételek javítását.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Orbán: A biztonság korunk legértékesebb valutája

A miniszterelnök azt ígérte, hogy a honvédség költségvetését megduplázzák.

421 · May 16, 2018 09:32am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?