Orbán: A biztonság korunk legértékesebb valutája

2018.05.16. 09:32

„Magyarország megvédése nem a NATO és az Európai Unió feladata, hanem a miénk” – mondta a miniszterelnök a honvédség vezérkari főnöki tisztségének szerdai átadás-átvételi ünnepségén.

Orbán Viktor megköszönte Simicskó István távozó honvédelmi miniszter munkáját, aki „három éve olyan időszakban vette át a hadsereg irányítását, amikor déli határainkat migránsok tízezrei ostromolták”.

A biztonság korunk legértékesebb valutája

– tette hozzá.

A miniszterelnök azt ígérte, hogy a honvédség költségvetését megduplázzák a következő években. Azt kérte az új vezérkari főnöktől, Korom Ferenctől, hogy tegye vonzóvá a fiatalok számára a katonai hivatást.

Korom Ferenc Áder János köztársasági elnöktől vette át kinevezését, és egyúttal előléptették altábornaggyá. Eddig vezőrőrnagy volt.

Hétfőn a parlament nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülésen hallgatta meg Benkő Tibort, a leendő honvédelmi minisztert, aki 43 év szolgálati idő után váltott a politikai pályára. Többek között arról beszélt, hogy fontosnak tartja az utánpótlást, a társadalmi elismertség növelését és az anyagi feltételek javítását.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Orbán: A biztonság korunk legértékesebb valutája

A miniszterelnök azt ígérte, hogy a honvédség költségvetését megduplázzák.

421 · May 16, 2018 09:32am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments