Erzsébet
1 °C
4 °C

Le akarta fejezni haragosát a falusi szamuráj

2018.05.17. 11:11 Módosítva: 2018-05-17 11:17:44

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat azzal a 62 éves férfival szemben, aki egy karddal próbálta meg lefejezni haragosát Tarnaleleszen - közölte a Heves Megyei Főügyészség. 

A vádlott fiának 2017 júliusában egy tárgyaláson terheltként kellett megjelennie. Attól tartott, hogy fiát a bíróság nem hagyja szabadlábon, ezért egész nap ideges volt, ivott és mások előtt azzal fenyegetőzött, hogy a sértettet még aznap le fogja szúrni. Valamiért (tévesen) azt hitte, hogy egy befolyásos emberről van szó. 

Amiatt lett mérges, hogy szerinte falubelije tudott volna segíteni a fián vélt kapcsolatai révén, de nem tett az érdekében semmit. A vádlott nap közben otthonában felkereste a sértettet, akivel még egyszer megpróbált a fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt a háztól.

Ezen felindulva a hazament, és magához vette a fali díszként szolgáló, 70 centi pengehosszúságú kardot, elrejtette a ruhája alá, majd elindult a faluba. Útközben észrevette, hogy a sértett egy ház előtt az autójában várakozik. Odament hozzá, és azt mondta neki, hogy ő „nem viccel, ha kell levágja a fejét”. Haragosa még ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, sőt merészen visszaszólt, hogy „itt vagyok, vágd le a fejem”, mire a vádlott a ruhájából előhúzta a kardot, benyúlt a leengedett szélvédőn, és metsző mozdulattal a másik nyaka irányába vágott.

A sértett védekezni akart, maga elé kapta a bal karját, és ezzel megmentette az életét, mert a vágás így nem érte el a nyakát, viszont a kezén nyolc napon belül gyógyuló, vérző sérülést okozott. A vérző férfi úgy tudott elmenekülni, hogy tövig nyomta a gázpedált, nagy sebességgel elhajtott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?