Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Három hónap alatt kétszer rabolták ki ugyanazt a fővárosi telefonboltot

2018.05.17. 19:56

A VI. kerületi rendőrség keresi azt a három személyt, akik még február 5-én hajnal négy előtt 10 perccel betörtek egy Andrássy úti elektronikai eszközöket áruló üzletbe, és több értékes tárggyal távoztak. A három rablóról felvétel is készült, ezen látszik, hogy egy mozdulattal betörték az üvegajtót, majd három maszkos ember 20 másodperc alatt felkapott mindent, amit csak tudott, aztán szélsebesen eliszkoltak.

Az elkövetők 165-170 centi magasak, és a felvételen látható ruhát viselték a rablás idején.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételeken látható személyeket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét. (Police.hu)

A cikkünk megjelenése után vettük észre, hogy valószínűleg ugyanezt a boltot rabolhatták ki április 16-án 2 óra 34 perckor is, mert megjelent erről egy másik Police.hu-közlemény, ami alapján szinte biztos, hogy ugyanaz a bolt esett áldozatul betörőknek ismét. Ebben az esetben egy 160, egy 170, egy 175 és egy 185 cm körüli személy tört be a boltba, ahol ugyan már volt rács az üvegajtó mögött - valószínűleg az előző betörés miatt -, de a rablók így is nagyon simán bejutottak, majd az előző tolvajokkal ellentétben nem csak telefonokat loptak el, hanem laptopokat is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételeken látható személyeket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.