Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kiscsécs ismét kaphat támogatást

2018.05.18. 10:10

Ismét kaphat támogatást Kiscsécs: az önkormányzatnak az Állami Számvevőszék április 20-án tiltotta meg az állami pénzek folyósítását, mert szabálytalanságokat tárt fel a közpénzfelhasználásban, de azóta a település eleget tett közreműködési kötelezettségének - közölte az MTI.

Az ÁSZ pénteken kezdeményezte a Magyar Államkincstárnál, hogy a településnek újra folyósítsák a támogatásokat. Kiscsécs önkormányzata az ÁSZ szerint a megadott határidőn belül megküldött adatszolgáltatással közreműködési kötelezettségének eleget tett.

Az ÁSZ Kiscsécs, illetve Veresegyház és Mátraverebély esetében azért kezdeményezte a Magyar Államkincstárnál a költségvetésből származó támogatások felfüggesztését, mert az önkormányzat nem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához elengedhetetlen közreműködési kötelezettségének, vagyis nem teljesítette a törvényben foglalt adatszolgáltatási kötelezettségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?