Szilvia
5 °C
16 °C

Tarlós: Ilyet még Kádár János sem tűrt meg

2018.05.18. 08:55
Tarlós István főpolgármester a Magyar Időknek adott interjúban költői túlzásnak nevezi az ellenzék optimizmusát a jövő év őszi önkormányzati választás kapcsán. A legérdekesebb mondatokat idézzük.

Úgy tudom, a főpolgármestert 2019-ben is közvetlenül fogják választani, és az új kormány összetétele is kedvező változásokat mutat a főváros szempontjából.

(A Miniszterelnökség élére jelölt) Gulyás Gergellyel régóta jó a munkakapcsolata a főváros vezetésének.

Nem akarok Lázár Jánosról semmi rosszat mondani, ő most kikerült a döntéshozó gépezetből, nehezebben is tudna védekezni a vele kapcsolatos kijelentések ellen.

Az ellenzék egy meghatározó része a legenyhébben szólva is furcsán viselkedik. (...) Azt sem egészen tudom értelmezni, amibe utolsó szalmaszálként belekapaszkodtak a fehér holló ritkaságú hódmezővásárhelyi események kapcsán, hogy generálisan valamiféle teljes ellenzéki összefogás lenne.

Nem állítom, hogy a Fidesz mindenhol jól áll, de a „kétharmadunk van Budapesten” ellenzéki kijelentés átmentése az önkormányzati választásokra enyhén szólva eufemisztikus.

Egyes ellenzéki szereplők például a kereszténységgel, a keresztény egyházakkal kapcsolatban olyan útszéli hangnemben nyilvánulnak meg, amire csak az 50-es években, a Rákosi-rendszerben volt példa. Ilyet még Kádár János sem tűrt meg.

Aligha vitatható, hogy Budapest hazai és nemzetközi megítélése jóval előrébb tart, mint nyolc évvel ezelőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?