Natália
1 °C
7 °C

A rendőrök csak egy autószerelő műhelyt kerestek, egy rakás fegyvert találtak

2018.05.19. 13:33
A rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit Békés megyében. A NAV pénzügyőrei és revizorai az egyik férfi házánál illegális autószerelő műhelyt számoltak fel.

Fegyvereket és lőszereket foglaltak le egy illegálisan működő autószerelő műhelyben a rendőrök 2018. május 17-én, Nagyszénáson. A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának jelzése alapján, az igazgatóság munkatársaival együtt tartottak házkutatást a garázsban, ami egy lakóházhoz tartozó melléképület.

A pénzügyőrök és a revizorok egy jól felszerelt autójavító műhelyt találtak, ahol szerelőakna, szerszámok, emelőpad, ipari fúró és gépi emelő is volt. Egy személygépkocsi éppen javítás alatt állt, egy másik pedig az utcán várt a javításra. A vizsgálat során a házban lakó férfi a NAV munkatársainak elismerte, hogy a szakmája autószerelő, de elmondása szerint csak tartozás fejében javít autókat. Mivel adószám, bejelentés hiányában végzett adóköteles tevékenységet, akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható.

Az 55 éves férfi ellen büntetőeljárás is indult, mert

a garázsban a rendőrök egy távcsöves puskát, egy flóbert pisztolyt és több mint ezer darab lőszert találtak.

A férfi kihallgatásán azt állította, hogy a puskát és a lőszereket egyik orosházi ismerőse vitte el hozzá. Arra kérte, hogy tárolja azokat. A rendőrök a férfi ismerősének házát és annak melléképületeit is átkutatták.

A házhoz tartozó műhelyben fegyvereket, lőszereket és a fegyverek szereléséhez, átalakításához használható szerszámokat, gépeket foglaltak le.

A fegyverek tartására egyik férfinak sem volt engedélye.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?