Huba
17 °C
33 °C

A rendőrök csak egy autószerelő műhelyt kerestek, egy rakás fegyvert találtak

2018.05.19. 13:33
A rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit Békés megyében. A NAV pénzügyőrei és revizorai az egyik férfi házánál illegális autószerelő műhelyt számoltak fel.

Fegyvereket és lőszereket foglaltak le egy illegálisan működő autószerelő műhelyben a rendőrök 2018. május 17-én, Nagyszénáson. A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának jelzése alapján, az igazgatóság munkatársaival együtt tartottak házkutatást a garázsban, ami egy lakóházhoz tartozó melléképület.

A pénzügyőrök és a revizorok egy jól felszerelt autójavító műhelyt találtak, ahol szerelőakna, szerszámok, emelőpad, ipari fúró és gépi emelő is volt. Egy személygépkocsi éppen javítás alatt állt, egy másik pedig az utcán várt a javításra. A vizsgálat során a házban lakó férfi a NAV munkatársainak elismerte, hogy a szakmája autószerelő, de elmondása szerint csak tartozás fejében javít autókat. Mivel adószám, bejelentés hiányában végzett adóköteles tevékenységet, akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható.

Az 55 éves férfi ellen büntetőeljárás is indult, mert

a garázsban a rendőrök egy távcsöves puskát, egy flóbert pisztolyt és több mint ezer darab lőszert találtak.

A férfi kihallgatásán azt állította, hogy a puskát és a lőszereket egyik orosházi ismerőse vitte el hozzá. Arra kérte, hogy tárolja azokat. A rendőrök a férfi ismerősének házát és annak melléképületeit is átkutatták.

A házhoz tartozó műhelyben fegyvereket, lőszereket és a fegyverek szereléséhez, átalakításához használható szerszámokat, gépeket foglaltak le.

A fegyverek tartására egyik férfinak sem volt engedélye.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.