Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távozik a NAV éléről Tállai András

2018.05.19. 07:35

Nem vezeti a jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkáraként dolgozik tovább. A politikus erről a Magyar Időknek nyilatkozott, az interjú a szombati számban jelent meg. 

Azt, hogy Tállainak mennie kell a NAV éléről, a Magyar Idők korábban már megszellőztette egy nagyobb cikkben elejtett félmondatban, bár arról, hogy miért kell mennie vagy ki lehet az utódja, a lap akkor sem írt semmit. 

Az elmúlt két évben elvégeztem azt a feladatot, amelyre korábban megbízást kaptam - mondta Tállai András, aki egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy sikerült a szervezet munkavállalóinak anyagi és más megbecsülését növelnie, így "csökkent a korábban nyomasztó mértékű elvándorlás". Tállai szerint a hatóság modernizációja sikeres volt, és a korábbiakkal ellentétben ma minden adózó számíthat arra, hogy érdemi segítséget kaphat a NAV-tól a szabályok betartásához.

Arról viszont nem kívánt beszélni, hogy ki lehet a hatóság új vezetője, mint mondta: utódjának kiválasztása nem az ő feladata.