Távozik a NAV éléről Tállai András

2018.05.19. 07:35

Nem vezeti a jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkáraként dolgozik tovább. A politikus erről a Magyar Időknek nyilatkozott, az interjú a szombati számban jelent meg. 

Azt, hogy Tállainak mennie kell a NAV éléről, a Magyar Idők korábban már megszellőztette egy nagyobb cikkben elejtett félmondatban, bár arról, hogy miért kell mennie vagy ki lehet az utódja, a lap akkor sem írt semmit. 

Az elmúlt két évben elvégeztem azt a feladatot, amelyre korábban megbízást kaptam - mondta Tállai András, aki egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy sikerült a szervezet munkavállalóinak anyagi és más megbecsülését növelnie, így "csökkent a korábban nyomasztó mértékű elvándorlás". Tállai szerint a hatóság modernizációja sikeres volt, és a korábbiakkal ellentétben ma minden adózó számíthat arra, hogy érdemi segítséget kaphat a NAV-tól a szabályok betartásához.

Arról viszont nem kívánt beszélni, hogy ki lehet a hatóság új vezetője, mint mondta: utódjának kiválasztása nem az ő feladata.