Erzsébet
1 °C
4 °C

Szép a tavasz, de este kint pokróccal borozzanak

2018.05.20. 16:54

Mindjárt délután öt, de itt a verandán nagyon kell árnyékolni a képernyőt, hogy lássam, jól írom-e az időjárást, a gyerekek pedig nagyon lelkesen fürödtek a 19 fokos Balatonban – igaz, május első hétvégéjén melegebb volt a víz, mint most pünkösdkor, azt mondják.

A meleg jön vissza, de ilyen szép, szikrázó idő nem lesz mindig: a következő héten csütörtökig a viharos felhők mögül kandikáló napocskát látni az OMSZ előrejelzésében.

Most viszont, vasárnap csak néhol alakul ki záporeső, a nyugati határnál esetleg zivatar. Hétfőn, mint írják, a déli óráktól lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, főleg az Alföldön és az Északi-középhegység térségében kell számítani záporra, zivatarra. Az északkeleti, keleti szél elsősorban északkeleten erősödik meg, zivatarban viharossá is fokozódhat. A leghidegebb éjszaka 7 és 14 fok között lesz, hétfőn nappal a legmelegebb 23 és 27 fok között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?