Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja

2018.05.21. 18:48 Módosítva: 2018.05.21. 19:28

Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását – jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján. Tarcsa Csaba az MTI tudósítása szerint elmondta: a nyolcéves sólyi kislány eltűnését édesapja péntek este jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét szombat hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében.

A Veol.hu arról ír, hogy a gyanúsított, egy 16 éves hajmáskéri fiatal, „hirtelen érzelmi döntéssel” magyarázta tettét a rendőrség tájékoztatója szerint. A megyei főkapitány a portál szerint cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy több lányt, illetve elkövetőt keresne a rendőrség. Beszélt arról is, hogy nincs szó sorozatjellegű elkövetésről.

A megyei hírportál délután számolt be arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Törvényszék a fiatalembert, akit a május 18-án eltűnt 8 éves sólyi kislány megölésével gyanúsítanak. Varga Gábor, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője azt mondta: a rendelkezésre bocsátott bizonyítékok és adatok alapján az őrizetbe vett gyanúsított ölt meg a kislányt. A rendőrség a letartóztatást videóban is megörökítette:

A fiatalember 30 napra került előzetes letartóztatásba. A döntést a bíróság azzal indokolta: reális a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, illetve a bizonyítást tanúk befolyásolásával megnehezítené. 

A lapnak Puskás István, a gyanúsított kirendelt védője érdemben nem nyilatkozott, csak annyit  mondott, hogy védencével többször beszélt a napokban.  A gyanúsított anyja is csak annyit mondott a megyei lapnak, amikor kijött a bíróság épületéből, hogy védi a fiát, és mellette van.

Mint lapunk vasárnapi helyszíni riportjában megírtuk: szombat hajnalban találták meg egy kislány ruhátlan holttestét Királyszentistvánon, a Séd patakban. A település nagyjából 2 kilométerre van délre Sólytól, amitől északra, szintén nagyjából 2 kilométerre fekszik Hajmáskér. Az biztos, hogy ezt a kislányt megölték, azonban a május 18-án eltűnt 8 éves sólyi kislány szülei lapunknak azt mondták: csak kedden lesz biztos, hogy az ő gyerekük-e az áldozat.

Azt tudni lehet ugyanakkor, hogy a gyanúsított ismerte a kislányt, ahogyan az is, hogy az ő lakóhelyén, Hajmáskéren tanul az eltűnt lány 13 éves testvére is. Pénteken a gyanúsított fiú elment a testvérpárhoz, de ezúttal a nagyobbik fiú nélkül, csak a kislány ment le vele a focipályára, erről szólt az apjának is. Aki fél órával azután kezdte el keresni a lányt, miután a testvér sem találta őket a focipályánál. Két órával később értesítették a rendőrséget. Ezután kezdett kutatásba a falu is, és találtak rá a véres ruhákra Sédnél.