Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja

2018.05.21. 18:48 Módosítva: 2018-05-21 19:28:25

Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását – jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján. Tarcsa Csaba az MTI tudósítása szerint elmondta: a nyolcéves sólyi kislány eltűnését édesapja péntek este jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét szombat hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében.

A Veol.hu arról ír, hogy a gyanúsított, egy 16 éves hajmáskéri fiatal, „hirtelen érzelmi döntéssel” magyarázta tettét a rendőrség tájékoztatója szerint. A megyei főkapitány a portál szerint cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy több lányt, illetve elkövetőt keresne a rendőrség. Beszélt arról is, hogy nincs szó sorozatjellegű elkövetésről.

A megyei hírportál délután számolt be arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Törvényszék a fiatalembert, akit a május 18-án eltűnt 8 éves sólyi kislány megölésével gyanúsítanak. Varga Gábor, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője azt mondta: a rendelkezésre bocsátott bizonyítékok és adatok alapján az őrizetbe vett gyanúsított ölt meg a kislányt. A rendőrség a letartóztatást videóban is megörökítette:

A fiatalember 30 napra került előzetes letartóztatásba. A döntést a bíróság azzal indokolta: reális a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, illetve a bizonyítást tanúk befolyásolásával megnehezítené. 

A lapnak Puskás István, a gyanúsított kirendelt védője érdemben nem nyilatkozott, csak annyit  mondott, hogy védencével többször beszélt a napokban.  A gyanúsított anyja is csak annyit mondott a megyei lapnak, amikor kijött a bíróság épületéből, hogy védi a fiát, és mellette van.

Mint lapunk vasárnapi helyszíni riportjában megírtuk: szombat hajnalban találták meg egy kislány ruhátlan holttestét Királyszentistvánon, a Séd patakban. A település nagyjából 2 kilométerre van délre Sólytól, amitől északra, szintén nagyjából 2 kilométerre fekszik Hajmáskér. Az biztos, hogy ezt a kislányt megölték, azonban a május 18-án eltűnt 8 éves sólyi kislány szülei lapunknak azt mondták: csak kedden lesz biztos, hogy az ő gyerekük-e az áldozat.

Azt tudni lehet ugyanakkor, hogy a gyanúsított ismerte a kislányt, ahogyan az is, hogy az ő lakóhelyén, Hajmáskéren tanul az eltűnt lány 13 éves testvére is. Pénteken a gyanúsított fiú elment a testvérpárhoz, de ezúttal a nagyobbik fiú nélkül, csak a kislány ment le vele a focipályára, erről szólt az apjának is. Aki fél órával azután kezdte el keresni a lányt, miután a testvér sem találta őket a focipályánál. Két órával később értesítették a rendőrséget. Ezután kezdett kutatásba a falu is, és találtak rá a véres ruhákra Sédnél.