Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Plusz szabadnapot kapnak Szentesen a nem dohányzó önkormányzati dolgozók

2018.05.21. 16:24

Egy napnyi plusz szabadság jár azoknak a szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgozóknak, akik nem dohányoznak, írja a Délmagyar. Az ötletet Rébeli-Szabó Tamás polgármester vetette fel korábban, és mivel azóta kiderült, hogy az ötletnek nincs jogi akadálya, mostantól alkalmazzák is.

A dolgozók írásban nyilatkozhatnak arról, hogy ki kéri a plusz szabadnapot és ki nem, de a megkérdezett cégek vezetői szerint senki sem akart még visszaélni a lehetőséggel, hiszen mindenki ismer mindenkit, így lehet tudni, kik a dohányosok és kik nem.

A kezdeményezés az egészséges életmódra való nevelést célozza, de volt olyan, aki szerint egy plusz szabadnap nem ér meg annyit, hogy letegye a cigit. Aki útközben mégis a leszokás mellett dönt, az megkaphatja még a plusz szabadnapját Szentesen.

Hasonlót már bevezettek Japánban is, ahol az egyik cég nem egy, hanem hat nap plusz szabadságot ad a nem dohányzó dolgozóinak, aminek köszönhetően többen is a leszokás mellett döntöttek.

Hány nap szabadságért szokna le?

 • 898
  Egy hét és leteszem végleg!
 • 662
  Nem akarok leszokni, hagyjanak már végre békén!!!
 • 574
  4-5
 • 499
  Egy szabadnap bőven elég!
 • 480
  Felnőtt ember vagyok, majd leszokom magamtól!
 • 429
  2-3
 • 189
  Ennél jóval több kell!