Pszichiáter kezelésére szorul Ács polgármestere

2018.05.22. 21:05

Nem akármilyen feltétellel szavazott bizalmat az ácsi képviselő-testület Lakatos Bélának, a település korábban fideszes, jelenleg momentumos polgármesterének. A képviselők azt várják el a település vezetőjétől, hogy pszichiáteri kezelésen vegyen részt, és tartózkodjon a nem mefelelő megnyilvánulásoktól. Ez egy Lakatos által posztolt Facebook-bejegyzésből derül ki.

Felhívtuk a polgármestert, aki elismerte, hogy kedden valóban ez történt. Pár nappal korábban ugyanis kikerült egy felvétel, amely megjárta a kormánymédia összes pontját, köztük a TV2 híradóját is.

A három különböző alkalommal készült felvételen jól hallható, hogy Lakatos vállalhatatlan hangnemben beszél másokkal, köztük tanárral és más képviselővel, egy alkalommal pedig halálos fenyegetés is elhangzik. A felvételek úgy lettek megvágva, hogy azokból nem derül ki egy alkalommal sem, hogy mi válthatta ki ezt a reakciót Lakatosból.

Lakatos Béla elmondta, hogy ő ajánlotta fel: pszichiátriai kezelésre megy az utóbbi időkben tapasztalt viselkedése miatt, és a zárt testületi ülésen kérték meg rá, hogy tegye ki az említett bejegyzést Facebookra. Az utóbbi időszak nagyon megviselte, mert nemrég agydaganatban meghalt egy 19 fiú, akit a saját fiaként szeretett, ezért is viselkedhetett így, de hozzátette, hogy ezekkel a felvételekkel szándékosan próbálják lejáratni. Többet nem kívánt hozzátenni az ügyhöz.

Lakatos öt évvel ezelőtt tűnt fel, amikor fideszes politikusként nyíltan bírálta Farkas Flóriánt és Orbán Viktort. 2015-ben aztán Lakatos Orbán cigányozós beszéde miatt kiszállt a Fideszből, és azt tűzte ki célul, hogy a többségében cigányok lakta településeken cigány származású polgármesterek is legyenek.

A korábban iskolaigazgatóként dolgozó Lakatosról a 444 még azt írta áprilisban, hogy lemond a posztjáról, miután a Momentum színeiben csak harmadik lett a választáson, de úgy néz ki, a testületi ülésen újra bizalmat szavaztak neki a fent említett viselkedés mellőzésével.