Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pszichiáter kezelésére szorul Ács polgármestere

2018.05.22. 21:05

Nem akármilyen feltétellel szavazott bizalmat az ácsi képviselő-testület Lakatos Bélának, a település korábban fideszes, jelenleg momentumos polgármesterének. A képviselők azt várják el a település vezetőjétől, hogy pszichiáteri kezelésen vegyen részt, és tartózkodjon a nem mefelelő megnyilvánulásoktól. Ez egy Lakatos által posztolt Facebook-bejegyzésből derül ki.

Felhívtuk a polgármestert, aki elismerte, hogy kedden valóban ez történt. Pár nappal korábban ugyanis kikerült egy felvétel, amely megjárta a kormánymédia összes pontját, köztük a TV2 híradóját is.

A három különböző alkalommal készült felvételen jól hallható, hogy Lakatos vállalhatatlan hangnemben beszél másokkal, köztük tanárral és más képviselővel, egy alkalommal pedig halálos fenyegetés is elhangzik. A felvételek úgy lettek megvágva, hogy azokból nem derül ki egy alkalommal sem, hogy mi válthatta ki ezt a reakciót Lakatosból.

Lakatos Béla elmondta, hogy ő ajánlotta fel: pszichiátriai kezelésre megy az utóbbi időkben tapasztalt viselkedése miatt, és a zárt testületi ülésen kérték meg rá, hogy tegye ki az említett bejegyzést Facebookra. Az utóbbi időszak nagyon megviselte, mert nemrég agydaganatban meghalt egy 19 fiú, akit a saját fiaként szeretett, ezért is viselkedhetett így, de hozzátette, hogy ezekkel a felvételekkel szándékosan próbálják lejáratni. Többet nem kívánt hozzátenni az ügyhöz.

Lakatos öt évvel ezelőtt tűnt fel, amikor fideszes politikusként nyíltan bírálta Farkas Flóriánt és Orbán Viktort. 2015-ben aztán Lakatos Orbán cigányozós beszéde miatt kiszállt a Fideszből, és azt tűzte ki célul, hogy a többségében cigányok lakta településeken cigány származású polgármesterek is legyenek.

A korábban iskolaigazgatóként dolgozó Lakatosról a 444 még azt írta áprilisban, hogy lemond a posztjáról, miután a Momentum színeiben csak harmadik lett a választáson, de úgy néz ki, a testületi ülésen újra bizalmat szavaztak neki a fent említett viselkedés mellőzésével.