Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönben marad a Budai Skála pénzszállítójának kirablója

2018.05.23. 20:41

Börtönben marad Bene László, aki részt vett a Skála pénzszállítójának 1992-es kirablásában és három embert meggyilkolt, így döntött a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa - számolt be az MTI.  A tanács megváltoztatta az elsőfokú határozatot, és helyt adott a főügyészség fellebbezésének. A másodfokú tanács úgy döntött, hogy Bene László nem helyezhető szabadlábra, mert nem állnak fenn annak törvényi feltételei. 

Az ügyészség szerint Bene László sem kérte szabadlábra helyezését, és a különböző meghallgatásokból is az derült ki, nem garantálható jogkövető magatartása.

augusztusban-szabadulhat-a-gyilkossagert-elitelt-bene-laszlo ima
Fotó: RTL Klub

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében, mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását. Bene László tettestársa, Donászi Aladár 2001-ben a börtönben öngyilkos lett.

Bene egy 2012-es Fókusz-interjújában rezzenéstelen arccal beszél arról, hogy nincs lelkiismeret-furdalása azok miatt az emberéletek miatt, amiket társával együtt elvettek. Sőt, úgy fogalmazott, hogy élet és halál urai voltunk, elvettünk tárgyat, álmot és életet. Az ügyről itt olvashat bővebben.