Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fodor Gábor biztos befutó helyet kért pártjának az európai parlamenti választásokon

2018.05.23. 10:24

Bár a naiv szemlélő azt gondolhatta, amikor Bősz Anett kilépett a Párbeszéd parlamenti frakciójából, hogy innentől kezdve még kevesebbet fogunk hallani a Magyar Liberális Pártról, mint eddig, gyorsan kiderült: ez tévedés. A párt elnöke, Fodor Gábor 24 órán belül kétszer is reflektorfénybe került. 

A mai hír, hogy a Blikk olvasóriportere Szlovénia egyik ötcsillagos szállodájában vette észre Fodort. A hotelben a legolcsóbb szoba százezer forint egy éjszakára. Pikáns időzítés ez, ugyanis a múlt hét jelentősen megtépázta a Liberálisok hírnevét, egyetlen parlamenti képviselőjük pedig előreláthatólag függetlenül fog politizálni, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag az üres ülésteremben magának fog szavalni a liberális értékekről. 

Fodor Gábor egy hosszú hétvégére ment Szlovéniába, a szállodát a saját pénzéből fizette

– közölték az üggyel kapcsolatban a Liberálisok, Fodor személyesen nem akart megszólalni a témában. 

Nem úgy, mint tegnap este Kálmán Olgánál a Hír TV-ben, ahol továbbra is az volt kérdés, miért léptek ki pontosan a frakcióból. 

A beszélgetés során Fodor többnyire elismételte korábban elhangzott állításaikat, melyek szerint súlyos kompromisszumokat hoztak szövetségeseik érdekében, őket mégis ki akarták hagyni a politikai döntésekből. 

Fodor Gábor
Fodor Gábor
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Elhangzott azért néhány izgalmas megállapítás. Például Fodor szerint nélkülük a Párbeszédnek nem is jöhetett volna frakciója. Vagy hogy Fodor szerint őket bosszúból hagyták ki az V. kerületi időközi választás jelöltállításából. Illetve a pártelnök azt is elmondta, hogy máshogy kellene politizálnia az ellenzéknek. 

A legérdekesebb, hogy Fodor elismerte, azt javasolták az MSZP–P-nek, hogy a Liberálisokkal kiegészülve közös listán induljanak az európai parlamenti választásokon. Fodor kerek perec kimondta: ezen a listán

legalább a harmadik helyre szüksége van a liberális pártnak. 

Szerinte ezt a harmadik, többévnyi kényelmes brüsszeli életet biztosító befutó helyet nem magának kérte, hanem a pártnak. Azoknak a Liberálisoknak, akik most tavasszal a 15. helyet kapták partnereiktől. 

A „legalább a harmadik hely" különösen ahhoz képest tűnik elég ambiciózusnak, hogy a Liberálisokat a közvélemény-kutatások ritkán mérik 0 százalék fölé.