Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét kutyakölyök fulladt meg egy olasz állatcsempész furgonjában

2018.05.23. 10:13

Huszonöt kutyakölyköt zsúfolt egy kisteherautóba egy olasz féri, aki ellen minősített állatkínzás miatt indult eljárás Zalában - közölte Kondákor Ferenc megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

A rendőrség a kocsit a magyar-szlovén határ átlépése előtt állította meg. Az olasz férfi egy ismerősével állategészségügyi dokumentumok és egyedi azonosító jelzések nélkül Magyarországról Olaszországba szállított kiskutyákat.

A férfiak a hosszú, 11-13 órás utazás ellenére a kutyák ellátásáról, mozgatásáról és a levegőcseréről nem gondoskodtak, így a későbbi orvosi ellátás ellenére hét kutyakölyök elpusztult.

Pár hete szintén elfogtak egy 26 éves olasz férfit, aki egy Alfa Romeo csomagtartójába 19 puli jellegű, pár hetes kutyakölyköt zárt be, szintén víz és élelem nélkül. Az Olaszországba tartó férfit Tornyiszentmiklóson kapták el.