Korábban is okozott súlyos balesetet a ceglédberceli tragédia sofőrje

2018.05.24. 06:05 Módosítva: 2018.05.24. 06:32

Korábban is okozott már súlyos balesetet az a román sofőr, aki miatt szerdán kilenc ember halt meg Ceglédbercelnél. A Bors elérte a balesetben szintén életét vesztő désfalvai sofőr egyik ismerősét.  

A 38 éves Peter K.  pár évvel ezelőtt Mikefalván belerohant egy szabályosan közlekedő autóba, amiben két nő utazott. A kocsi sofőrje kómába esett, a másikuk súlyosan megsérült, de a férfi csak pénzbírságot kapott.

A 38 éves Peter K. szerdán Szlovéniában dolgozó mezőgazdasági munká­sokat szállított haza Maros megyébe. Vezetés közben élőben közvetített a Face­book-oldalán és közben az érkező kommenteket olvasta. Ezt akkor sem hagyta abba, mikor előzni kezdett. Frontálisan ütközött egy homokot szállító kamionnal.  

A Bors azt írja, hogy a telekocsi alkalmazásból üzletet csináló román sofőrök kialvatlanul, utasokkal teletömött buszokkal szelik át Európát, körútjaikban kódolva van a tragédia. A vezetők sokszor alvás és majdhogynem megállás nélkül mennek végig a rossz állapotú utakon. Kisbuszra nincs olyan szigorú szabályozás, mint teherautóra.  

A 4-es út ceglédberceli szakaszán szinte mindennaposak a balesetek, ez a legveszélyesebb szakaszok egyike. Itt vesztette életét 2004-ben Bubik István színész is.