Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korábban is okozott súlyos balesetet a ceglédberceli tragédia sofőrje

2018.05.24. 06:05 Módosítva: 2018-05-24 06:32:55

Korábban is okozott már súlyos balesetet az a román sofőr, aki miatt szerdán kilenc ember halt meg Ceglédbercelnél. A Bors elérte a balesetben szintén életét vesztő désfalvai sofőr egyik ismerősét.  

A 38 éves Peter K.  pár évvel ezelőtt Mikefalván belerohant egy szabályosan közlekedő autóba, amiben két nő utazott. A kocsi sofőrje kómába esett, a másikuk súlyosan megsérült, de a férfi csak pénzbírságot kapott.

A 38 éves Peter K. szerdán Szlovéniában dolgozó mezőgazdasági munká­sokat szállított haza Maros megyébe. Vezetés közben élőben közvetített a Face­book-oldalán és közben az érkező kommenteket olvasta. Ezt akkor sem hagyta abba, mikor előzni kezdett. Frontálisan ütközött egy homokot szállító kamionnal.  

A Bors azt írja, hogy a telekocsi alkalmazásból üzletet csináló román sofőrök kialvatlanul, utasokkal teletömött buszokkal szelik át Európát, körútjaikban kódolva van a tragédia. A vezetők sokszor alvás és majdhogynem megállás nélkül mennek végig a rossz állapotú utakon. Kisbuszra nincs olyan szigorú szabályozás, mint teherautóra.  

A 4-es út ceglédberceli szakaszán szinte mindennaposak a balesetek, ez a legveszélyesebb szakaszok egyike. Itt vesztette életét 2004-ben Bubik István színész is.