Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fegyelmi eljárást indít a Jobbik vezetése Toroczkai László ellen

2018.05.24. 19:42

Etikai és fegyelmi eljárás indul Toroczkai László ellen, aki hét jobbikos polgármesterrel együtt jelentette be kedden, hogy Mi magunk néven platformot alapít a párton belül, hogy visszaadják a párt "lelkét" és visszatérjenek az alapító okirat szellemiségéhez.

A Jobbik országos elnöksége a csütörtöki ülésén egyhangúlag azt az állásfoglalást hozta, hogy

a Jobbik alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért minden ilyen kezdeményezést alapszabályellenesnek és illegitimnek tekint

- közölte a párt csütörtök este.

A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével pedig felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy

kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen.

Ennek az az oka a pártvezetés szerint, hogy Toroczkai "a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte".

Az ügy előzménye, hogy a Jobbik május 12-i tisztújításán 54 százalékos, minimális többséggel Sneider Tamást választották elnökké Toroczkai Lászlóval szemben. Toroczkaiék ezután kezdeményezték a platformot, amely visszatér a az általuk "nemzeti radikálisnak" nevezett gyökerekhez. A párt vezető politikusai közül csak Dúró Dóra képviselő csatlakozott a kezdeményezéshez.