Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gulyás: Be lehet fejezni a magánlakások előtti tüntetést

2018.05.24. 20:30

A magánlakások előtti tüntetések időszakát érdemes befejezni - ezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az Echo Tv esti műsorában közölte, az atv.hu szerint rámutatva arra, mit jelent a kormány azon javaslata, hogy alkotmányban rögzítenék az otthon, a magánlakás védelmét: a kormány az alkotmánymódosítással korlátozná a gyülekezési jogot, mert szerintük egy családi ház előtti tüntetés a szomszéd, a hozzátartozó jogát sérti.

Gulyás Gergelynek korábban is az volt a véleménye, hogy a gyülekezési jog alkotmányos alapjog, ami mindenkit megillet, 

de egy szomszédnak, vagy egy hozzátartozónak nem kell, hogy jogkorlátozást elviseljen csak azért, mert olyan szerencsés, vagy szerencsétlen, hogy egy közszereplő szomszédja, vagy hozzátartozójaként él.

- magyarázta a műsorban. Szerinte a magánlakások előtti tüntetések időszakát érdemes befejezni. Az emberek a jövőben is bárhol tüntethetnek, kivéve, ahol az a magánlakás sérthetetlenségét megzavarná, tette hozzá. Hogy konkrétan ez mit jelent a gyakorlatban, azt majd a jogalkalmazók döntik el, mondta a kancelláriaminiszter.

A miniszter szavaiból az következik, hogy a jövőben például Orbán Viktor miniszterelnök vagy éppen egy miniszter háza előtt sem lehet tüntetni - vagy csak megfelelő távolságra, amit a hatóság, a rendőrség határoz majd meg, írja az atv.hu.