Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Vádat emeltek a gyilkos kamaszfiú anyja ellen

2018.05.24. 12:47

Az MTI információi szerint a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a most 16 éves M. A. édesanyja ellen. A vádirat szerint a fiú tavaly áprilisban úgy megvert két hajléktalant is egy éjszaka alatt, hogy mindkettő életét vesztette. A fiú ügyében egy hete lett volna ítélethirdetés, de azt elnapolták, mivel M. A. új vallomást tett, miszerint tettét nem egyedül követte el.

A vádirat szerint a nő évekig megszegte szülői kötelezettségét, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek. A nagyobbiknak, M. A.-nak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták. Az anya azonban az orvosságokat nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza.

Az asszony az iskolás, nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt - közölte a főügyészség.

M. A. bírósági tárgyalásán már elhangzott, hogy a fiúnak rossz kapcsolata volt az anyjával, és nem sokkal a gyilkosságok előtt maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. Alkalmi munkákból fedezte a kiadásait, mert anyjától nem kapott zsebpénzt. Az apja nem ismerte el fiaként, évente párszor hazalátogatott, de akkor is csak az öccsével foglalkozott. Néhányszor odadobott neki pár ezrest.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!