Vádat emeltek a gyilkos kamaszfiú anyja ellen

2018.05.24. 12:47

Az MTI információi szerint a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a most 16 éves M. A. édesanyja ellen. A vádirat szerint a fiú tavaly áprilisban úgy megvert két hajléktalant is egy éjszaka alatt, hogy mindkettő életét vesztette. A fiú ügyében egy hete lett volna ítélethirdetés, de azt elnapolták, mivel M. A. új vallomást tett, miszerint tettét nem egyedül követte el.

A vádirat szerint a nő évekig megszegte szülői kötelezettségét, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek. A nagyobbiknak, M. A.-nak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták. Az anya azonban az orvosságokat nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza.

Az asszony az iskolás, nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt - közölte a főügyészség.

M. A. bírósági tárgyalásán már elhangzott, hogy a fiúnak rossz kapcsolata volt az anyjával, és nem sokkal a gyilkosságok előtt maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. Alkalmi munkákból fedezte a kiadásait, mert anyjától nem kapott zsebpénzt. Az apja nem ismerte el fiaként, évente párszor hazalátogatott, de akkor is csak az öccsével foglalkozott. Néhányszor odadobott neki pár ezrest.