Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktor külön fogadta Trump volt kampányfőnökét

D SOS20180523029
2018.05.24. 16:48

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban külön-külön fogadta az Európa jövője című, Budapesten zajló nemzetközi konferencia (amelyről csak lapszemlékből tudtunk beszámolni) több előadóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A kormányfővel egy-egy órás kötetlen eszmecserét folytatott

  • Douglas Murray brit konzervatív író, szerkesztő,
  • Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnöke és vezető stratégája,
  • valamint David P. Goldman amerikai közgazdász, zenekritikus és szerző.

Steve Bannon közben csütörtökön az M1-nek adott interjút, amelyben Orbánt magasztalta. Szerinte Orbán Viktor világpolitikai szereplővé vált, ennek is tudhatók be az őt és Magyarországot ért támadások.

Steve Bannon szerint erőre kapott a populista nacionalizmus, és az új európai mozgalom vezéregyénisége Orbán Viktor miniszterelnököt. Úgy fogalmazott,

a populista nacionalizmus két vezetője Donald Trump és Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnökről azt mondta: hősnek tartja, aki politikai tevékenységével meg is előzte Trumpot.

Egy átmenetet láthatunk - hívta fel a figyelmet Bannon az elmúlt hónapok európai választásaira, arra, hogy Orbán Viktor és kormánya kétharmados támogatást kapott - amelyet forradalmi pillanatnak nevezett -, valamint az olaszországi fejleményekre. Utóbbit úgy írta le: egy jobb-, valamint egy baloldali populista párt félretette a gazdasági különbségeit, a hagyományos bal- és jobboldali paradigmát, és összefogott egy egységkormány érdekében. Steve Bannon úgy értékelt: ez óriási pillanat az európai történelemben.

Szerinte az emberek megunták, hogy diktátumokat kapnak Brüsszelből, megunták a menedzseri, tudományos elitet, amely megmondja nekik, hogyan éljék az életüket.

Nyitókjép: Soós Lajos/MTI