Friderika
13 °C
29 °C

Súlyosbították az ittas társukat az autópályán hagyó férfiak büntetését

2018.05.24. 15:41

Súlyosbították azoknak a férfiaknak a büntetését, akik 2015-ben az autópályán hagyták ittas társukat, akit ezután egy autó halálra gázolt - közölte az MTI. A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék segítségnyújtás elmulasztása miatt - az első fokon kiszabott pénzbüntetést súlyosbítva - egy év felfüggesztett börtönre ítélte B. J. elsőrendű vádlottat. A vádlott négy társára korábban kiszabott pénzbüntetést 150 ezer, illetve 200 ezer forintra növelte a másodfokú bíróság.

A vádlottak 2015. szeptember 11-én este Győrből Demecserbe utaztak kisteherautóval. Egy utastársuk berúgott, agresszíven viselkedett, ki akart szállni a járműből, menet közben az ajtót nyitogatta. A kijutását megakadályozták, majd a kálmánházi pihenőhely közelében, a leállósávon megálltak és mindannyian kiszálltak az autóból.

Az ittas férfi a vádlottak többszöri kérése ellenére sem akart visszaszállni a kocsiba, így a leállósávon hagyták, és elindultak az autóval Nyíregyháza felé. Nem sokkal később az elsőrendű vádlott telefonon értesítette a rendőrséget, majd visszaindultak oda, ahol a társukat hagyták. Később elgázolták a forgalmi sávban lévő férfit, aki a helyszínen meghalt.

Az ítélet jogerős.