Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Súlyosbították az ittas társukat az autópályán hagyó férfiak büntetését

2018.05.24. 15:41

Súlyosbították azoknak a férfiaknak a büntetését, akik 2015-ben az autópályán hagyták ittas társukat, akit ezután egy autó halálra gázolt - közölte az MTI. A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék segítségnyújtás elmulasztása miatt - az első fokon kiszabott pénzbüntetést súlyosbítva - egy év felfüggesztett börtönre ítélte B. J. elsőrendű vádlottat. A vádlott négy társára korábban kiszabott pénzbüntetést 150 ezer, illetve 200 ezer forintra növelte a másodfokú bíróság.

A vádlottak 2015. szeptember 11-én este Győrből Demecserbe utaztak kisteherautóval. Egy utastársuk berúgott, agresszíven viselkedett, ki akart szállni a járműből, menet közben az ajtót nyitogatta. A kijutását megakadályozták, majd a kálmánházi pihenőhely közelében, a leállósávon megálltak és mindannyian kiszálltak az autóból.

Az ittas férfi a vádlottak többszöri kérése ellenére sem akart visszaszállni a kocsiba, így a leállósávon hagyták, és elindultak az autóval Nyíregyháza felé. Nem sokkal később az elsőrendű vádlott telefonon értesítette a rendőrséget, majd visszaindultak oda, ahol a társukat hagyták. Később elgázolták a forgalmi sávban lévő férfit, aki a helyszínen meghalt.

Az ítélet jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?