Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Thank you, Dad! Orbán ismét az óvodában

33513345 10156217112541093 8717661748242415616 o
2018.05.24. 18:20

Egy Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videó és képek tanúsága szerint a miniszterelnök ismét ellátogatott abba az óvodába, ahol korábban a kampány idején járt, és akkor ezzel – mint később kiderült –, megsértette a a választási eljárásól szóló, és a köznevelési törvényt.

A miniszterelnök labdákat és mini football-kapukat adott most a gyerekeknek, megköszönte az óvodának a korrektséget, valamint elnézést kért, hogy „világhírűvé tette” az intézményt.

Dad község óvodájának március végén azzal sikerült az országos médiába bekerülni, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért a választási kampányban két helyi rendezvényen is gyerekek körében kampányolt azok szüleinek hozzájárulása nélkül, és az ezekről készült videókat a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta.

Orbán Viktor az NVB által kiszabott 345 ezer forint összegű bírságot április 16-ai értéknappal rendben befizette, de nem állta meg később, hogy Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét kamera előtt „tréfásan” a szőnyeg szélére állítsa a büntetés miatt.

A fenti Facebook-poszt címének (Köszönöm, Dad // Thank you, Dad!) különös bájt ad, hogy angolra is lefordították, ami így annyit tesz, hogy „Köszönöm, Papa!”. 

A község nevének amúgy természetesen semmi köze a Papához, jelentését a Földrajzi nevek és kifejezések etimológiai szótára így magyarázza: „Talán puszta személynévbõl keletkezett magyar névadással: Taddeus, Taden, Tádé, Tad, Dad.” 

Nyitókép: Szecsődi Balázs / Orbán Viktor/Facebook