Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Molnár Zsolt visszavette a széket Kunhalmi Ágnestől

2018.05.24. 22:42

A szocialista párt belügyeit még figyelemmel kísérő olvasóink számára jelentjük, hogy ismét Molnár Zsolt lett az MSZP budapesti elnöke. Ezt meg is erősítette a Népszavának Hiller István választmányi elnök.

Az MSZP-ben ugyebár tisztújítás zajlik, mivel az április 8-i, szocialisták számára dicsőségesnek nem mondható szereplés után lemondott Molnár Gyula pártelnök és a komplett elnökség.

Molnár Zsolt, aki tavaly nyáron nyilvánosan került konfliktusba Botka Lászlóval (amikor Botka kollaboránsokról és árulókról beszélt), 2014-ig volt budapesti elnök, és a mostani győzelme nem mondható bombameglepetésnek. A szocialista politikus ugyanis egyedül indult a posztért.

Molnár Zsolt a Zoom.hu-nak azt mondta a szavazás után, hogy a budapesti MSZP első és legfontosabb célja a 2019 őszi önkormányzati választásokra való felkészülés. "Az áprilisi fővárosi eredmények megmutatták, hogy itt van esély a Fidesz leváltására, ennek pedig a legszélesebb szövetségi politikával nyithatunk majd utat."

A jelenlegi budapesti elnök, Kunhalmi Ágnes ugyanis az országos elnöki tisztségért indul, és itt szeretné legyőzni Tóth Bertalant.