Korrupt köztisztviselők buktak le

2018.05.25. 11:28

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két nő ellen, akik kormánytisztviselőként többször is jogosulatlanul kértek le adatokat, hogy saját és ismerőseik autóvásárlása előtt megbizonyosodjanak róla, hogy a kocsik rendben vannak – derül ki a főügyészség közleményéből.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben hivatali vesztegetés elfogadása, valamint több rendbeli hivatali visszaélés miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A 40 és 52 éves nők 2016 áprilisától kormányablak ügyintézőként dolgoztak, ezért hozzáfértek különböző nyilvántartásokhoz, így a lakcím- és gépjármű-nyilvántartáshoz is. A vád szerint 2017 márciusában az egyik nőt a vád szerint az apja kérte meg arra, hogy soron kívül kérjen le neki adatokat egy autóról, hogy kiderüljön, hogy a kocsi nem áll-e foglalás, körözés, vagy terhelés alatt.

Az egyik nő ezen túlmenően két esetben kolléganőjét vette rá a jogosulatlan adatkérésre. Az egyik esetben egy általa tervezett autóvásárlás miatt, a másik esetben pedig egy ismerőse kérésére, mert ő akkor éppen szabadságon volt. A nőt mindkét esetben teljesítette a kérést, és egy másik alkalommal is kért le jogosulatlanul adatokat a nyilvántartásból, akkor egy saját ismerőse kérésére.  • Hírek
  • Hírek