Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rejtélyes kettős haláleset Hódmezővásárhelyen

2018.05.25. 19:37

Két idős ember holttestét találták meg egy péntek reggeli háztűzben Hódmezővásárhelyen. A Délmagyar cikke szerint reggel 5 óra előtt pár perccel, egy helyi varrodába igyekvők vették észre, hogy ömlik a füst "Lajos bácsiék házának ablakán." "Lajos bácsi és a felesége lehet a két áldozat. Mindketten 80 év körüliek, de inkább közelebb a 90-hez", írja a lap a helyiek elmondása alapján.

Ám valószínűleg nem szimpla lakástűzről lehet szó, erre utal legalábbis több információ is.

  1. A Délmagyar szerint "a szomszédok között terjedő szóbeszéd szerint a két idős ember még a tűzeset előtt meghalt". A lap kérdezte a rendőrséget, de nem erősítették meg és nem is cáfolták az információt.
  2. A Bors is arról ír, hogy már a tűz előtt halott lehetett az idős pár, a szomszédok szerint valószínűleg rablótámadás történt. "Úgy tudom, hogy korábban is ki akarták már őket rabolni. Nem kizárt, hogy most is bement hozzájuk valaki. Sajnos az idős emberek a legkönnyebb célpontok" – mondta a lapnak az egyik asszony az utcából. A cikk szerint ezt látszik alátámasztani, hogy a helyszínelők órákon át vizsgálódtak, főként az ablakpárkányokat és az udvart mérték fel tüzetesen.
  3. Az RTL Híradója péntek este úgy tudta: két embert már őrizetbe vettek.
  4. A rendőrség pedig péntek este küldött szét meghívót egy szombati sajtótájékoztatóra, amelynek témája - írja a meghívó - "a Hódmezővásárhelyen történt kettős haláleset lesz".