Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Kettős gyilkosság áldozata lett a tűz után holtan talált idős pár

2018.05.26. 13:00 Módosítva: 2018.05.26. 16:36

A rendőrség szombaton tartott sajtótájékoztatót arról a halálos hódmezővásárhelyi tűzről, melyről a helyi sajtó már korábban azt állította, hogy az áldozatok nem a tűz miatt vesztették életüket.

kép9 2
Fotó: Police.hu

A Délmagyar cikke szerint a rendőrség megerősítette ezt a gyanút. Mint Piros Attila dandártáborok a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta,

a nyomozás során kiderült, hogy nem a tűz miatt halt meg a vásárhelyi idős házaspár, valójában kettős gyilkosság történt.

A Police.hu híre szerint az elkövető a házaspár lánya és élettársa volt, akik előre kitervelték a gyilkosságot. A rendőrök a tűzesetről érkező bejelentés után egy órával elfogták őket, majd gyanúsítottként kihallgatták. A 47 éves nőt és az 53 éves férfit őrizetbe vették, utóbbi beismerő vallomást tett, majd az ügyészségen előterjesztetést tettek előzetes letartóztatásukra. A Szegedi Törvényszék délután fél 3-kor kiadott közleménye szerint elrendelték a két gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Délmagyar szerint a sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az idős házaspáron olyan koponyasérüléseket találtak, amelyeket nem lehetett összefüggésbe hozni a tűzzel. Ezért a rendőrök kihallgatták az idős házaspár családi házának melléképületében élő lányát és annak élettársát. A férfi nem volt a rendőrök előtt ismeretlen, többször követett már el erőszakos bűncselekményt, legutóbbi tette miatt április elején került szabadlábra.

Mint a kihallgatáson kiderült, a nő 87 éves apja és 78 éves, mozgásában korlátozott édesanyja rossz szemmel nézték lányuk kapcsolatát a férfivel, aki már többször ült börtönben, és nem tetszett nekik az sem, hogy a pár italozó életmódot folytat. Miután a szülők nemtetszése ellenére a férfi beköltözött a melléképületbe a lányukhoz, rendszeresek lettek a konfliktusok. Csütörtök este ezért úgy határoztak, hogy bántalmazni fogják az időseket.

kép8 6
Fotó: Police.hu

Bementek a házba, a lány az édesapját a konyhában szóval tartotta, míg az élettársa hátulról megtámadta az idős férfit, aki belehalt a sérüléseibe, majd a hálószobában a mozgásképtelen anya életét is kioltották. Ezt követően az volt a tervük, hogy egy PB-gázpalack pusztító erejével tüzet okoznak a házban, azt a látszatot keltve, mintha véletlen balesetben haltak volna meg a szülők.

Ezután távoztak a házból és kocsmákban töltötték az éjszakát. Amikor hazaértek, látták, hogy nem sikerült a tervük, nem ég az épület, de amikor kinyitották a ház ajtaját, lángra lobbant a tűz. Ekkor a nő felhívta a segélyhívó számot, és higgadtan közölte, hogy tűz ütött ki a házban és bent vannak a szülei.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport