Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kettős gyilkosság áldozata lett a tűz után holtan talált idős pár

2018.05.26. 13:00 Módosítva: 2018-05-26 16:36:14

A rendőrség szombaton tartott sajtótájékoztatót arról a halálos hódmezővásárhelyi tűzről, melyről a helyi sajtó már korábban azt állította, hogy az áldozatok nem a tűz miatt vesztették életüket.

kép9 2
Fotó: Police.hu

A Délmagyar cikke szerint a rendőrség megerősítette ezt a gyanút. Mint Piros Attila dandártáborok a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta,

a nyomozás során kiderült, hogy nem a tűz miatt halt meg a vásárhelyi idős házaspár, valójában kettős gyilkosság történt.

A Police.hu híre szerint az elkövető a házaspár lánya és élettársa volt, akik előre kitervelték a gyilkosságot. A rendőrök a tűzesetről érkező bejelentés után egy órával elfogták őket, majd gyanúsítottként kihallgatták. A 47 éves nőt és az 53 éves férfit őrizetbe vették, utóbbi beismerő vallomást tett, majd az ügyészségen előterjesztetést tettek előzetes letartóztatásukra. A Szegedi Törvényszék délután fél 3-kor kiadott közleménye szerint elrendelték a két gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Délmagyar szerint a sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az idős házaspáron olyan koponyasérüléseket találtak, amelyeket nem lehetett összefüggésbe hozni a tűzzel. Ezért a rendőrök kihallgatták az idős házaspár családi házának melléképületében élő lányát és annak élettársát. A férfi nem volt a rendőrök előtt ismeretlen, többször követett már el erőszakos bűncselekményt, legutóbbi tette miatt április elején került szabadlábra.

Mint a kihallgatáson kiderült, a nő 87 éves apja és 78 éves, mozgásában korlátozott édesanyja rossz szemmel nézték lányuk kapcsolatát a férfivel, aki már többször ült börtönben, és nem tetszett nekik az sem, hogy a pár italozó életmódot folytat. Miután a szülők nemtetszése ellenére a férfi beköltözött a melléképületbe a lányukhoz, rendszeresek lettek a konfliktusok. Csütörtök este ezért úgy határoztak, hogy bántalmazni fogják az időseket.

kép8 6
Fotó: Police.hu

Bementek a házba, a lány az édesapját a konyhában szóval tartotta, míg az élettársa hátulról megtámadta az idős férfit, aki belehalt a sérüléseibe, majd a hálószobában a mozgásképtelen anya életét is kioltották. Ezt követően az volt a tervük, hogy egy PB-gázpalack pusztító erejével tüzet okoznak a házban, azt a látszatot keltve, mintha véletlen balesetben haltak volna meg a szülők.

Ezután távoztak a házból és kocsmákban töltötték az éjszakát. Amikor hazaértek, látták, hogy nem sikerült a tervük, nem ég az épület, de amikor kinyitották a ház ajtaját, lángra lobbant a tűz. Ekkor a nő felhívta a segélyhívó számot, és higgadtan közölte, hogy tűz ütött ki a házban és bent vannak a szülei.