Kocsis-Cake Olivio veszi át Karácsony Gergely parlamenti mandátumát

2018.05.27. 14:46

Az önkormányzati választásokra és zuglói polgármesteri munkájára szeretne koncentrálni Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, ezért hétfőn benyújtja az országgyűlési mandátumáról szóló lemondását, helyét Kocsis-Cake Olivio pártigazgató veszi át, jelentették be a Párbeszéd vezetői.

A párt taggyűlése után Karácsony Gergely két napirendi pontot emelt ki, az egyik az idei országgyűlési választások tapasztalatairól és a további teendőkről tartott stratégiai vita, a másik a mandátumának átadása volt.

A stratégiai vitában döntés még nem született, de továbbra is két célt tartanak fontosnak:

  1. meg kell újítani Magyarországon a baloldali politizálást
  2. szövetséget kell kötni azért, hogy az Orbán-kormányt leváltsák.

Kocsis-Cake Olivio azt mondta: nagy örömmel készül a parlamenti munkára, és nagy erővel szeretné megvalósítani a Párbeszéd innovatív javaslatait. Az országgyűlési frakcióban esélyegyenlőséggel, szociális kérdésekkel, uniós témákkal és nemzetpolitikával is szívesen foglalkozik majd. A leendő képviselő azt mondta: "a Párbeszéd szerintem a kovásza lehet annak, hogy a következő időben összehozzunk olyan ellenzéki együttműködést, amely alkalmas arra, hogy 2022-ben leváltsuk a kormányt, én ebben szeretnék dolgozni".

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője hangsúlyozta: a parlamenti frakció is a szociális demokrácia megteremtésén dolgozik majd, és meg szeretnék mutatni, hogy van olyan baloldali alternatíva a politikai palettán, amelyik képes az embereket az "elnyomásból" kihozni. Úgy fogalmazott: "nem a széthúzásban vagyunk érdekeltek, nem a kirekesztésben, nem a gyűlöletkeltésben, hanem a szolidaritásban, az összetartásban, a közös munkában és az együttműködésben."  • Tippek
  • Hírek