Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Súlyos baleset a Ferihegyi gyorsforgalmin - magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes busz

2018.05.28. 23:25 Módosítva: 2018-05-29 10:18:07
  • Egy ukrán emeletes busz ütközött egy magasságkorlátozó kapunak a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton.
  • Huszonheten sérültek meg, nyolcan közülük súlyosan. Senki nincs életveszélyben.
  • Az ukrán busz sofőrjét őrizetbe vette a rendőrség.

A Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapuba rohant egy ukrán rendszámú emeletes autóbusz hétfőn este háromnegyed tizenegykor a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton. 

Helyszínen lévő kollégánk szerint a busz egy 3,65 méteres magasságot jelző vaskapuba rohant bele. Az ütközés teljesen leborotválta a busz tetejét. 

A helyszínre sok mentő és tűzoltó érkezett. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a buszon az első információk szerint közel ötvenen utaztak (a katasztrófavédelem 48 utasról ír).

A tűzoltók lehozták a busz emeletén megsérült embereket, majd átadták őket a mentőknek. Összesen 27-en sérültek meg, közülük nyolcan súlyosan. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével.

Senki nincs közvetlen életveszélyben, mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. A súlyos sérültek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a busz vezetőjét tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd az 52 éves ukrán férfit őrizetbe vette. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatására is. 

A munkálatok idejére a Ferihegyi Repülőtérre vezető út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség kedd hajnali közleménye szerint a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeződött, ismét zavartalan a forgalom a Ferihegyi úton.