Balesetnek álcázta a gyilkosságot egy Vas megyei mentős

2018.05.29. 15:48

25 év fegyházat kapott az a 31 éves bobai férfi, aki meggyilkolta a saját tinédzser barátnőjét, majd az egészet igyekezett balesetként bemutatni. A 444 riportja szerint a 31 éves T. Gábor mentőápoló elsősegélyképzést tartott a bobai középiskolásoknak, ahol megismerkedett egy 16 éves lánnyal, később pedig viszony alakult ki közöttük. A tárgyaláson azonban kiderült, hogy a férfi megfojtotta a lányt, majd felhívta az édesapját, hogy legurult a lépcsőn és éppen az életét próbálja menteni.

A riportból kiderül, hogy kapcsolatuk titkos volt, mivel a férfinek volt élettársa, ráadásul ugyanazon a településen volt képviselő, mint ahol a lány apja alpolgármester. A Hiros.hu szerint a férfi egyébként 2006 és 2009 között a kecskeméti színház társulatának is tagja volt. Végül az apának is gyanús lett az ügy, de hiába tiltotta el lányát a férfitől, még úgy is találkozgattak, hogy az élettársa gyereket várt.

A kettőjük vitájának is ez volt az egyik forrása, az akkor már 18 éves lány a vele eltöltött kevés idő miatt szídta a férfit és a születendő gyerekét, mire a férfi megverte, ajtófélfának lökte, felkapta és eldobta a lányt, akit otthagyott a nappaliban ájultan, sérülésekkel, vérző állapotban. A riport szerint ekkor jött rá, hogy a lány feljelentheti ezért, és mindent elmondhat az élettársának. Visszament, meggyilkolta, majd megpróbálta az egészet balesetnek álcázni. Az egész innentől válik igazán sokkolóvá, szóval csak erős idegzetű olvasóink olvassanak tovább.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Donka Ferenc / MTI

A férfi miután visszament az ájultságtól éppen csak magához térő lányhoz

  • a fejét beleverte egy gerendába,
  • a lány telefonjáról felhívta saját magát,
  • egy törölközővel feltakarította a vérnyomokat,
  • elbiciklizett a postához, ahol a lány apját hívta azzal, hogy most baleset történt, és rohan hozzá.

A lány még meg is próbálta újraéleszteni, miközben a mentőket hívta a látszat kedvéért, de a lány még magánál volt, ezért a földhöz verte a fejét, és az orrát és a száját befogva megfojtotta. Végül a fojtogatásba halt bele.

A kiérkező mentősöknek, rendőröknek és környékbelieknek végig próbálta menteni magát, tényleg újraélesztést imitált, megmutatta a rendőröknek a hívásnaplót és még a polgármesternek is elmondta, épp a lány segítségére siet. Végül úgy bukott le, hogy az orvosi szakvélemény megállapította az idegenkezűséget.

Az is kiderült, hogy a férfi még a gyilkosság napján új nővel lépett kapcsolatban, 100-nál is több sms-t írt neki és szexuális ajánlatot is tett. A bíró szerint mivel a megbánásnak semmi jelét nem mutatta, életfogytig tartó börtönre ítélték, legkorábban 25 év múlva szabadulhat, de védői még fellebbeztek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport