Elkapták a VIII. kerületi "drogfáraót"

2018.05.30. 17:58 Módosítva: 2018.05.30. 20:05

Több háztömböt tartott félelemben egy drogárusításból élő páros Józsefvárosban, sokszor ötven vevő is volt lakásukban, ahonnan a drogot árulták, a kapualjakban csoportosultak, szemeteltek, ordítoztak, végezték szükségleteiket, de a rendőrök véget vetettek az üzletüknek - számolt be a Zsaru Magazin, ami drogfáraónak nevezi az egyik elkapott férfit. 

20180530 183350

A bejelentett lakcíme szerint Jászapátiból származó, 45 éves F. László három hete szabadult a börtönből, de nem sokáig lehetett szabadlábon, mert ott folytatta, ahol abbahagyta. Drogot árult, naponta negyven-ötven fogyasztó járt nála. Egy üresen maradt józsefvárosi bérlakást foglalt el engedély nélkül a vándorló életmódot folytató díler társával, és innen kezdték el terjeszteni az új, a rendőrség szerint krétának nevezett, amfetamint és új pszichoaktív anyagot is tartalmazó szert. 

A Zsaru beszámolója szerint a bolt virágzott, és F. László úgy viselkedett, mint egy fáraó, büszke is volt erre. Az ajtót mindig kinyittatta maga előtt, szolgák hada kísérte még a trafikba is, sofőr vezette az autóját, naponta vásárolt új ruhákat, ékszereket, anélkül, hogy egy percet is dolgozott volna. A környéken tartottak tőle, és nem érdekelte, hogy egyre feltűnőbb a viselkedése. A fogyasztók pedig az utcán vagy a kapualjban lőtték be magukat, rettegésben tartva ezzel a környéket. 

Május 21-én, amikor kellő mennyiségű bizonyíték gyűlt össze, a rendőrök lecsaptak a drogtanyára. F. Lászlót a lakásban érték tetten, de társa pont nem volt ott, menekülni kezdett, vidéken akart elbújni, miután megtudta, hogy lecsaptak rájuk, de nem jutott messzire, a taxiját a Keleti pályaudvarnál elkapták a rendőrök.