Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 600 ezer lőszert vett a NAV

2018.05.30. 06:46

Majdnem harmincnégymillió forintért vásárolt lőszert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal -írta a hivataltól származó értesülései alapján a szerdai Magyar Idők. A "a NATO elvárásainál is szigorúbb követelmények" mellett lebonyolított eljárás során a következő eszközökre tettek szert:

  • 580 ezer darab 9 milliméteres pisztolytöltény
  • 27 ezer darab gépkarabély-lőszer
  • 3200 sörétes lövedék
  • 1000 vaktöltény

A lőszermennyiség a NAV kötelékébe tartozó fegyveres egységek (a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók használhatnak lőfegyvert) alapvető felszereléseit pótolja. A lőszerekre azért van szükség, mert a hatóság több olyan bűncselekményfajta feltárását is feladatul kapta, amelyeknél könnyen megeshet, hogy - a Magyar Idők fogalmazása szerint -

agresszív, mindenre elszánt és ennek megfelelően felszerelt személyek, csoportok ellen kell fellépni.

A hivatal látókörébe rendszeresen kerülnek olyan cigarettacsempész-bandák, amelyek, ha kell, fegyverrel is megvédik jól jövedelmező, de jogsértő üzletüket, miként találtak már a NAV-osok lőfegyvert adócsalással foglalkozó bűnözőknél, illegális szeszfőzde üzemeltetőinél és persze a drogcsempészeknél is. 

D  YT20141111009
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Munkatársai védelmére tavaly hetven lövedékálló mellényt is vett a NAV, ezek közül egyes darabok 120 ezer forintba kerültek, másokért negyedmillió forint körüli összeget kellett fizetni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Több mint 600 ezer lőszert vett a NAV

A pénzügyi nyomozóknak ugyanis sokszor mindenre elszánt bűnözők ellen kell fellépnie.

790 · May 30, 2018 06:46am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments