Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fél napig 15 kilométeres dugó volt az M1-esen

2018.05.31. 09:11 Módosítva: 2018-05-31 14:19:17

Az M1-es autópályán szerdáról csütörtökre virradóan jelentősen megnőtt az átmenő forgalom, és a burkolatjavító munkák miatt két helyen is lelassult a forgalom a Budapest felé vezető oldalon - közölte az Útinform csütörtök reggel. Több helyen is telítettek a sávok, az átmenő forgalom az átlagoshoz képest másfélszeres. 

Az alábbi képen látható 15 kilométeres szakaszon reggel nyolc órától délután két óráig végig 15 kilométeres dugó volt, délután kezdett kicsit felszabadulni a pálya, de még mindig több kilométeres torlódás jelez a Google Maps forgalomszámlálója. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan végez az M1-es autópályán nagyobb volumenű beavatkozásokat, hogy a leromlott, balesetveszélyes szakaszokat a lehető legrövidebb időn belül kijavíthassa.

Két helyen számíthatnak munkavégzésre csütörtök délutánig a Budapest felé vezető oldalon, a 43-as és 45-ös, illetve a 31-es és 35-ös kilométerszelvények között, előbbi munkálatai 9, utóbbi esetében 3 napja zajlanak a munkálatok.

A szokásosnál is erősebb forgalom miatt már szerda este és csütörtök kora reggel is érezhetően lelassult a forgalom, a közlekedők az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 30-60 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak. Aki teheti, az 56-os Tatabánya-Óváros és a 26-os herceghalmi csomópont között kerüljön az 1-es főúton, de már ott is élénk a forgalom, ahogy a többi alternatív útvonalon.

A közlekedők az aktuális korlátozásokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a 06-1-336-2400-s telefonszámon vagy a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak, vagy navigációs appokkal.