Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

30-40 tinédzser tiltakozott Dunaújvárosban, amiért be akarják tiltatni a gördeszkázást a főtéren

2018.05.31. 19:59

A dunaújvárosi Jobbik, gyermeknap alkalmából kezdeményezte, hogy még a nyári szünet előtt tiltsák be a gördeszkázást, a rollerezést, a kerékpározást és minden a fiatalok által kedvelt mozgásformát. 

Varju László olvasónktól kaptunk egy levelet és az alábbi képet, amelyen 30-40 biciklis, gördeszkás és más fiatal látható Dunaújváros főterén. Mint a levélből kiderül, a fiatalok azért tiltatkoztak, mert egy helyi képviselő be akarja tiltani a főtéren a rollerezést és a gördeszkázást.

A Duol cikkéből kiderül, hogy a jobbikos Barta Endre a rendőrkapitányság vezetőjétől azt kéri, hogy oldják meg a Dunaújváros főterén tapasztalható problémákat. A cikk szerint Bartát és a helyieket zavarja, hogy a tizenéves fiatalok

  • gördeszkáznak,
  • bicikliznek,
  • alkoholt fogyasztanak
  • és hangoskodnak.

Mindezt késő délután, sőt, kora este is, és emiatt állítólag a szülők nem szívesen tartozkodnak a téren, illetve féltik a kisgyermeküket. 

Az is kiderül, hogy Barta egyébként támogatja, hogy gördeszkapálya épüljön a városban, ahol lazulhatnak a fiatalok, de a főtéren be kell tartaniuk az együttélés szabályait. A rendőrkapitánytól kéri a segítséget, hogy még nyári szünet előtt megoldódjon a probléma.

Tisztában vagyunk vele, hogy az egykoron Sztálin nevét viselő városban, ahonnan az elmúlt években a lakosság egyharmada, szinte az összes fiatal elköltözött, politikailag kifizetődő a fiatalok elleni hangulatkeltés, de mi ezt visszautasítjuk! Szerintünk sokkal jobb a fiatalok mozognak, mintha otthon kockulnának. Éppen ezért körülbelül 30-40 fiatal gyűlt össze bringával, gördeszkával vagy rollerrel, hogy kifejezzék: ők mozgással szeretnék tölteni a szabadidejüket.

- írja nekünk László a dunaújvárosi fiatalok nevében.