Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A betegszállítók hanyagsága miatt szenvedett balesetet egy idős nő

2018.05.31. 09:41

Az egri ügyészség segítségnyújtásra köteles személy által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja azt a két betegszállítót, akik tavaly februárban az egri kórházból egy idősek otthonába szállítottak egy 87 éves asszonyt, akit tolószékestől felraktak a járműbe, de nem kötötték be.

A betegszállítónak hirtelen fékeznie kellett az út során, ezért az idős asszony kizuhant a tolószékből és a platóra esett. Hangosan segítségért kiáltott, erre a vádlottak megálltak és visszaültették a nőt a tolószékbe. Azonban a nő hiába panaszkodott erős fájdalmakról, nem foglalkoztak vele, hanem az idősek otthonába vitték és átadták az ott dolgozóknak. Végül az otthonban dolgozók hívtak mentőt a nőhöz, aki szeméremcsont törést szenvedett az esés során.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt, valamint kérte, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őket a betegkísérő foglalkozástól.