Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Lezuhant egy kisrepülő, két ember meghalt

IMG 1287
2018.05.31. 10:38 Módosítva: 2018.05.31. 15:16

Lezuhant, és kigyulladt a Magnus Aircraft egyik kisrepülőgépe az 58-as főút mellett, Pogány és Szalánta között félúton. A tűzoltók a katasztrófavédelmi irányítása mellett eloltották a tüzet, most a műszaki mentést végzik - közölte a katasztrófavédelem. A rendőrség szerint a pogányi repülőtértől pár száz méterre történt a baleset.  A kisrepülőn két ember utazott, akik a baleset következtében életüket vesztették. 

A repülőgép maradványai
A repülőgép maradványai
Fotó: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

A Bama.hu szerint a kétszemélyes elektromos kisrepülőgép gyakorlórepülés közben zuhant a főút mellé a kukoricásba, és két férfi az áldozat. A a gép tíz óra tíz perckor szállt fel a pogányi reptérről, tett két kört a levegőben, és a második kör után történhetett valami, mert ekkor zuhant a kukoricásba, a becsapódáskor csaptak fel a lángok. Egy 41 és egy 62 éves férfi halt meg. 

A katasztrófavédelem megerősítette, hogy a Magnus Aircraft egyik gépe szenvedett balesetet. Ahogy korábban a Flight Radar 24 szerint írtuk, a HA-XEF lajstromjelű elektromos Magnus eFusion típusú gép útja szakadt meg a szóban forgó területen:

A magyar fejlesztésű kisgépben a Siemens látott fantáziát, bővebben 2016 végén írtunk róluk. A pécs-pogányi reptérnél egy nappal a baleset előtt, szerdán tartották a gépek összeszerelőüzemének bokrétaünnepségét. A repülőgépgyár 5 milliárdos állami támogatásból épül

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport