Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Teljes az ellenzéki összefogás Rokker Zsoltti mögött

2018.05.31. 17:46

Csoma László, a Lehet Más a Politika Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke bejelentette, hogy a párt megyei területi szervezete a július 15-i miskolci időközi választáson Erdei Sándort fogja támogatni. A politikus közleményében leírta, "reményének ad hangot", hogy Miskolc megválasztja képviselőnek

a várost jól ismerő független jelöltet, aki a helyi ügyek képviseletét hatékonyan tudja ellátni.

Erdei Sándort egyébként "Rokker Zsoltti" művésznéven humoristaként lép fel, megjárta már a Szeszélyes évszakokat, a Bruhahát, és a Mikroszkóp színpad világot jelentő deszkáit is. Ahogy arról írtunk, elsőként a MSZP miskolci szervezete jelentette be, hogy támogatja őt, de hasonlóan nyilatkozott a Jobbik, a DK és a Momentum is.

Erdei Sándor 42 évvel ezelőtt Miskolcon született, diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte, két évtizede a Győri kapu városrészben lakik. Az MSZP ezekkel a sorokkal méltatta őt:

Országos ismertségre humoristaként televízió- és rádióműsorokban tett szert, és bár költözhetett volna Budapestre, lokálpatriótaként itthon maradt, innen jár fellépésekre, televíziós felvételekre.

Erdei Sándor egyébként a mindössze hét lelket számláló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szanticska nevű falu alpolgármestere, és a24.hu-nak leszögezte, hogy "ez most nem vicc", és nem szeretne humorista alteregójával azonosulni.

Miskolc 12. számú önkormányzati körzetében egyébként azért tartanak időközi önkormányzati választást , mivel az ottani fideszes képviselőt, Hubay Györgyöt parlamenti képviselővé választották.