Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfáradt, távozik a magyar Amnesty vezetője

2018.06.01. 19:25
Iván Júlia még a Stop Soros törvényjavaslat benyújtása előtt eldöntötte, hogy távozik az Amnesty International Magyarország éléről.

Elfáradtam, fel kell töltődnöm. Szeptember végéig él a szerződésem, és utána valószínűleg mást fogok csinálni

– jelentette be Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója az ATV Civil a pályán című műsorának felvételén.

Iván Júlia azzal indokolta döntését, hogy "fel kell töltődnie", miután 2007 óta foglalkozik emberi jogokkal.

Fiala János kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy ha nincs a Stop Soros-javaslatcsomag, akkor is abbahagyná-e Amnestyben folytatott munkáját, Iván Júlia igennel válaszolt. Azt mondta, már a Stop Soros nyilvánosságra kerülése előtt megszületett a döntése. Az Amnesty az egyike azoknak a szervezeteknek, amelyeket a kormány és a Fidesz sorosistának bélyegez, és folyamatosan támad.

Szerinte ugyanakkor nagyon fontos, hogy legyenek emberek, akik beleállnak abba, hogy Magyarország demokratikus, az európai alapértékek szerint működő ország legyen. Ő maga 12 évig küzdött ezért, de most azt mondja: pihenésre van ezen a téren szüksége, mert "12 év emberi jogi munka Magyarországon kellően elfárasztja az embert".