Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fekete-Győr Andrásnak két kihívója akadt a Momentum élén

2018.06.01. 13:45

Jövő vasárnap tartja a tisztújítást a Momentum, a párt vezetésében pedig éles váltás is elképzelhető.

Az elnöki poszton ugyanis Fekete-Győr Andrásnak két kihívója is akadt: a Pécsen induló Nemes Balázs, illetve az eddigi elnökségi tag Dukán András Ferenc is ringbe száll - írta az Azonnali.

A Momentum ugyan nem jutott a parlamentbe, de a 3 százalékos szereplés azt jelenti, hogy számíthat a párt némi állami támogatásra, vagyis a következő ciklusban is felszínen tud maradni. Kérdés, milyen lesz a politika.

Fekete-Győr András az indulása bejelentésekor egy belső fórumon arról beszélt, hogy két év elnökség és a kampány után végre volt ideje pihenni és átgondolni a dolgokat.

Elmélyülés, megismerés, újratöltődés, tervezés, továbbmenés – erről szól szerinte most ez az időszak a pártnak is

- idézte őt az Azonnali. Nagy tanulság számára, hogy ebben a felpörgetett időszakban nem volt idő külön figyelni a tagságra, amiért elnézést is kért. A következő időszakban erre szeretne koncentrálni.

Nemes Balázs az indulást bejelentő belső üzenetben azt írta, hogy "önbecsapásnak" tartja, hogy a Momentum országos párt, szerinte ezen valójában még sokat kell dolgozni: "a cél az, hogy legalább minden megyeszékhelyen legyen működő alapszervezet."

Dukán András Ferenc pedig egy harciasabb programmal köszönt be: szerinte nem tart jó irányba a párt, veszít a mozgalmi erejéből és a hitelességéből, ennek pedig a centralizáció az oka.

Az elnökön kívül négy elnökségi tagot is választanak majd. A posztért indul Hajnal Miklós szóvivő, illetve Benedek Márton, aki a rózsadombi körzetben volt képviselő-jelölt.