Hatalmas faág zuhant egy autóra a viharban az Opera előtt

2018.06.01. 18:48
Ahogy azt ígérték, a nagy melegben megérkezett a nagy felhőszakadás. Budapestre is lecsapott délután a vihar, az Andrássy úton egy hatalmas faágat is letört.

Cikkünket folyamatosan frissítjük. Ha önnel is hasonló történt, küldje az tema@mail.index.hu címre!

A meteorológiai szolgálat már jelezte, hogy a nyári melegben pénteken nagy felhőszakadások várhatók.

Egyes dunántúli területekre másodfokú riasztást is kiadtak. Vas és Zala megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Szintén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú a figyelmeztetés Győr-Moson-Sopron és Somogy megyében.

Eközben Budapestre is lecsapott a vihar, az Andrássy úton, éppen az Opera előtt egy hatalmas faágat is letört. A faág pedig egy éppen ott haladó autóra esett - jelentette kollégánk. Az Andrássy út egy részén így értelemszerűen nem lehet közlekedni. Arról nincs információnk, mekkora a kár.

Szombaton zivatar, jégeső jöhet

Szombatra csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki heves zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A felhőszakadás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére heves zivatar veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

idok

Azt írták: a zivatarokat erős vagy viharos széllökés, nagy mennyiségű csapadék, jégeső kísérheti. Néhol felhőszakadás lehet, több mint 30, kis eséllyel 50 milliméternél is több esővel. Egy-egy heves zivatar is létrejöhet, amelyhez nagyobb méretű - 2-3 centiméter körüli átmérőjű - jég és károkozó - 80 kilométer/óra körüli szélroham társulhat.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20 fok között, a nagyobb városokban 20 fok fölött alakul. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.  • Hírek
  • Támogatások