Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Piros motorvonatok is járnak a HÉV vonalán hétfőtől

2018.06.01. 19:51

Csütörtökön még kérdőjellel írtunk arról, hogy dízelvonat váltja-e a HÉV-et a soroksári-ráckevei vonalon. Péntek este viszont már tény, azt a MÁV közölte, hogy

sikeres próbamenet után június 4-től, hétfőtől egy két egységből álló Desiro motorvonat segíti a H6-os (ráckevei) vonal közlekedését.

A menetrend nem módosul, valamint a vonatokon a HÉV menetjegyek és bérletek ugyanazokkal a feltételekkel érvényesek, mint a HÉV-szerelvényeken.

A H6-os HÉV menetrendjében az indulási időpontok nem változnak. A jegyek érvényesítésére az ideiglenesen felszerelt, a HÉV-eken alkalmazott jegyérvényesítő készülékek használhatók.

A piros színű vonatokon az ajtó nyitása az ajtónyitó gomb megnyomásával lehetséges, a le-, illetve felszállási szándékot megálláskor kell jelezni.

A MÁV közölte, hogy pénteken sikeresen lezajlott a MÁV-HÉV és a MÁV-START által kidolgozott és hatóságilag engedélyezett próbamenet. A MÁV-START Siemens Desiro típusú dízel motorvonata Soroksári út állomáson haladt át a MÁV-HÉV pályahálózatára. A szerelvény Dunaharasztin át a ráckevei végállomásig közlekedett - bejárva az egész H6-os HÉV-vonalat -, majd a Kén utcai megállónál visszatért a MÁV pályahálózatára. A próbamenet alatt a szakemberek a szükséges műszaki és biztonsági ellenőrzések mellett az utastájékoztatás feltételeit is tesztelték, kipróbálták a hangos és vizuális berendezések működését - áll a közleményben.