Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piros motorvonatok is járnak a HÉV vonalán hétfőtől

2018.06.01. 19:51

Csütörtökön még kérdőjellel írtunk arról, hogy dízelvonat váltja-e a HÉV-et a soroksári-ráckevei vonalon. Péntek este viszont már tény, azt a MÁV közölte, hogy

sikeres próbamenet után június 4-től, hétfőtől egy két egységből álló Desiro motorvonat segíti a H6-os (ráckevei) vonal közlekedését.

A menetrend nem módosul, valamint a vonatokon a HÉV menetjegyek és bérletek ugyanazokkal a feltételekkel érvényesek, mint a HÉV-szerelvényeken.

A H6-os HÉV menetrendjében az indulási időpontok nem változnak. A jegyek érvényesítésére az ideiglenesen felszerelt, a HÉV-eken alkalmazott jegyérvényesítő készülékek használhatók.

A piros színű vonatokon az ajtó nyitása az ajtónyitó gomb megnyomásával lehetséges, a le-, illetve felszállási szándékot megálláskor kell jelezni.

A MÁV közölte, hogy pénteken sikeresen lezajlott a MÁV-HÉV és a MÁV-START által kidolgozott és hatóságilag engedélyezett próbamenet. A MÁV-START Siemens Desiro típusú dízel motorvonata Soroksári út állomáson haladt át a MÁV-HÉV pályahálózatára. A szerelvény Dunaharasztin át a ráckevei végállomásig közlekedett - bejárva az egész H6-os HÉV-vonalat -, majd a Kén utcai megállónál visszatért a MÁV pályahálózatára. A próbamenet alatt a szakemberek a szükséges műszaki és biztonsági ellenőrzések mellett az utastájékoztatás feltételeit is tesztelték, kipróbálták a hangos és vizuális berendezések működését - áll a közleményben.