Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pintér kormánybiztossal göngyölíttetné fel a 90-es évek nagy leszámolásait

2018.06.01. 00:08

Csütörtökön három miniszteri biztost is kinevezett a negyedik Orbán-kormány. Pintér Sándor belügyminiszter például újra biztosává nevezte ki Horváth András nyugalmazott dandártábornokot.

Az ő feladata lesz a 90-es évek máig feltáratlan ügyeinek leporolása.

Egészen pontosan:

Az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozó szervezeti egységeinél a szervezett bűnözői körök által az 1990-es években elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve az ún. „olajos” ügyekkel összefüggő élet és testi épség elleni, vagyon elleni bűncselekmények hatékony felderítésének és nyomozásának irányítása, koordinálása.

Horváthot 2013-ban pontosan ugyanerre a feladatra nevezte ki Pintér, de talán az adhat majd új lendületet munkájának, hogy áprilisban az egyik leghírhedtebb 90-es évekbeli leszámolásban, a

Fenyő-ügyben meggyanúsították Gyárfás Tamást a gyilkosságra való felbujtással.

Az új honvédelmi miniszter, Benkő Tibor is kinevezett egy miniszteri biztost; Holló József Ferenc altábornagy

  • a kegyeleti diplomáciáért,
  • a hadisírgondozásért,
  • a hősi temetési hely feletti rendelkezési- és hozzájárulási joghoz, valamint a jubileumi centenáriumi katonai emlékmegőrzéshez kapcsolódó feladatokért

felelős miniszteri biztos lesz.

Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig a volt kabinetfőnökét, Hajas Barnabást jelölte ki arra, hogy koordinálja a közigazgatási bíráskodás fejlesztésével kapcsolatos feladatokat.

(444.hu)