Árpád
-2 °C
4 °C

Zuschlag meglepődött, hogy szabadon engedték

2018.06.01. 08:56

Teljesen váratlanul, egyik óráról a másikra engedték szabadon az előzetes letartóztatásból Zuschlag János egykori MSZP-s politikust, miután január 30-án őrizetbe vették, és négy hónapig bent tartották, mert tiltott adatszerzés miatt nyomoz ellene a NAV – írja a Blikk. Az a gyanú, hogy a választások előtt, 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisából gyűjtöttek adatokat, hogy így  szerezzenek ajánlásokat a választásokra, és kamupártot akartak létrehozni a több százmilliós költségvetési támogatás megszerzéséhez.

A Blikknek a szabadulás után elmondta: olyan hirtelen rakták ki a fogdából, hogy arra sem volt ideje, hogy valaki érte menjen. Ezért egyedül kiment a pályaudvarra, és hazavonatozott Kiskunhalasra. Az ügyész reggel 9-kor közölte vele, hogy kiengedik, 11-kor már kint is volt. „Megvettem az aznapi újságokat, kimentem a pályaudvarra, megittam egy fröccsöt a restiben, majd hazavonatoztam" – mondta Zuschlag a Blikknek.

Tervei közt szerepel, hogy mivel az előzetesben nem volt rá ideje, először befejezi az Elátkozott királyok történelmi regénysorozat utolsó kötetét, majd elkezd készülni az államvizsgájára. Zuschlag jogi egyetemre jár, de a leült börtönbüntetés miatt nem sokáig gondolkodhat azon, hogy ügyvéd legyen. 

A Blikknek most tagadta, hogy igaz lenne, amivel legutóbb megvádolták. Azt mondta erről, a választásra készülő jelöltek közül néhányan egy biztosítótársaság adatbázisát szerették volna felhasználni arra, hogy majd a szükséges támogató aláírásokat megszerezzék, és az ő felelőssége csak abban volt, hogy tudott róla, de nem akadályozta meg – mondta a Blikknek.

Zuschlagot 2007-ben bűnszervezetben elkövetett csalás miatt ítélték hat évre, mert volt MSZP-s politikustársaival 72 millió forint állami pályázati pénzt szerzett meg jogosulatlanul, fiktív szervezetek segítségével. 2013 szeptemberében szabadult. Ezután azt nyilatkozta, hogy 50 millió forintot kapott nejlonszatyorban az MSZP-től azért, hogy visszalépjen a képviselő-jelöltségtől.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Zuschlag meglepődött, hogy szabadon engedték

Ivott egy fröccsöt a restiben, egyedül ment haza Kiskunhalasra. Történelmi regény írására készül.

69 · Jun 01, 2018 08:56am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?