Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyerekrabló bandákkal ijesztgette a szülőket a fővárosi iskolaigazgató

2018.06.02. 08:28

Pánikot keltett egy fővárosi általános iskola igazgatója a szülőknek elküldött levelével, amelyben szervezett gyerekrabló bandákra hívja fel a figyelmet - írta a Bors.

"Biztos forrásból tudja egy szülő, hogy Pécsett és Budapesten szervezett bandák szednek össze 10–14 éves lányokat, és külföldre viszik őket. A rendőrség még nem tudja, kik ezek" - idézte az igazgatót a lap. A levélben a meg nem nevezett iskola igazgatója arról is beszámolt, hogy múlt héten az egyik 9 éves lány tanulójukat az úton hazafelé követte egy férfi, és meg is támadta a kislányt.

Az igazgató a Borsnak megerősítette, valóban ő írta a levelet. A kislány megtámadása miatt nyomoz a rendőrség, ám az említett gyermekrabló bandákról nem tudnak a hatóságok.

Az esetről sem a Budapesti Rendőr-főkapitányság, sem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nem tud, ilyen irányú bejelentés nem érkezett - közölte a rendőrség a Borssal. A rendőrök felvették a kapcsolatot az igazgatóval, aki konkrét információval nem is tudott szolgálni. Ha alaptalan információkat terjeszt az igazgató, a lap jogi szakértője szerint bírságot, akár elzárást is kaphat tettéért.