Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hibajelzéssel sokkolt a Gripen-pilóta, majd megkérte a toronyirányító kezét

D KOS20170712006
2018.06.02. 09:49

Különleges lánykérésekről eddig is hallottunk, a Jetfly.hu pdig most újabb gyöngyszemmel gazdagította a sort. A repülési szaklap arról számolt be, hogy egy magyar Gripen-pilóta nemrég a levegőből kérte meg toronyirányító párja kezét.

A feladatról hazatérő Gripen géppár vezére, a PUMA 11 ugyanis egyszer csak áttért magyar nyelvű rádiólevelezésre. Ilyen általában akkor történik, amikor egy repülőgépnek valamilyen komoly meghibásodása van.

Mindenki izgatottan várta, milyen hiba történt, de a pilóta ekkora a reptér felett repülve, a levegőből kérte meg toronyirányító kedvese kezét.

Az első sokk után a válasz „affirmative” volt, ami a repülésben igent jelent - írta a lap. Ezek után a PUMA 11 folytatta feladatát és besorolt a leszálláshoz, a többiek pedig gratuláltak nekik.

(Borítókép: A magyar légierő JAS 39 Gripen típusú vadászbombázója Szolnokon. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)